Servicii

Montaj

O instalare corespunzatoare eficientizeaza nevoia de aer rece, aer cald sau aer proaspat.

Echipele noastre de montaj sunt instruite pentru a monta orice tip de aparat de aer condiționat de orice marcă, folosind scule profesionale (bormașini, pompe de vid, etc), precum și materiale de cea mai bună calitate (țeavă de cupru, cablu electric, condens ignifug, console vopsite electrostatic, bandă de matisat rezistentă la ultraviolete etc).

De asemenea asigurăm și consultanță în alegerea poziției de montaj al aparatului de aer condiționat pentru un bun raport tehnic/ estetic , astfel încât să asigure un randament cât mai ridicat. Firma noastră asigură montajul atât a aparatelor de aer condiționat comercializate de noi cât și a aparatelor deținute de către client.
Tarifele pentru instalarea unui aparat de aer condiționat diferă în funcție de capacitate și de poziția de montaj (număr de găuri, lungimea traseului frigorific etc).

Un montaj standard cuprinde următoarele :

-Fixarea unității interioare pe zid
-O singură străpungere in zid (gaura pe unde trece traseul frigorific din interior spre exterior)
-Console (suporți) pentru unitatea exterioară și fixarea unității exterioare pe perete
-3 metri de traseu frigorific format din țeava de cupru tur-retur, izolația pentru țeava de cupru, cablu electric, furtun de condens (dren) , banda izolieră, banda de matisat)
-Vidarea traseului frigorific
-Punerea in funcțiune și probarea aparatului

Numim montajul standard instalarea aparatului de aer condiționat la o inălțime maximă de 2.5 m; peste această inălțime este necesară schela, care cade in sarcina clientului de a asigură accesul echipelor de montaj, sau se reprogramează montajul și noi venim cu schela contra unei taxe suplimentare.
-Găurile de străpungere nu se dau în grinzi, stâlpi sau alte structuri de rezistență.

În funcție de tipul montajului poate fi nevoie de următoarele operațiuni sau materiale suplimentare.
-Două sau mai multe găuri suplimentare.
-Suplimentarea traseului frigorific.
-Mascarea traseului frigorific sau a cablului de alimentare.
-Prelungirea cablului de alimentare.
-Completarea cu freon a aparatului de aer condiționat în cazul în care traseul suplimentar este lung.

Montajul unității exterioare, cât și a unității interioare se face în zone accesibile,pentru ca echipele de frigotehniști ai www.climahoreca.ro să poată interveni pentru curățarea, verificarea sau repararea echipamentului de climatizare.
Repararea zidăriei dupa ce montajul de aer condiționat a fost efectuat nu se face de către echipa de frigotehniști www.climahoreca.ro , costul acesteia nefiind inclus în instalare.

Pentru programarea unui montaj de aer condiționat, este suficient să sunați la unul din numerele noastre de telefon,sau click pe secțiunea “contact”, pentru a face o programare in vederea realizarii montajului.

În cazul în care sunteți indeciși cu privire la poziționarea aparatului de aer condiționat, www.climahoreca.ro vă pune la dispoziție un agent care se va deplasa la adresa dvs pentru a oferi soluția de climatizare optimă pentru locuința sau spațiul dvs comercial. Se achită deplasarea, care se va deduce ulterior din costul instalării echipamentului de climatizare sau ventilatie.

Mentenanta

Revizii periodice Aer Condiționat.

În cazul instalațiilor de climatizare, în urma studiilor efectuate, s-a dovedit că este mult mai ieftin să întreții corespunzător un aparat de aer condiționat în perioada de garanție și postgaranție, decât să fiți nevoiți să faceți cheltuieli majore în cazul unor defecțiuni ce apar datorită neîntreținerii corespunzătoare a acestor tipuri de aparate.
Pe scurt, vă spunem că puteți mări considerabil (cu aproximativ 50%) perioada de funcționare a unui aparat de aer condiționat în cazul în care acesta beneficiază de inspecții periodice trimestriale.

Astfel pentru a mări durata de viață a instalațiilor dumneavoastră, firma noastră, a creat un Departament de Service care prin intermediul serviciilor oferite vă stă la dispoziție pentru consultanță gratuită în găsirea soluției optime.

Pentru aparate de aer condiționat tip split, casetă, duct, tavan.

Prin operațiunile de intreținere se elimină praful, acariile sau agenții externi. Aceștia reprezintă, conform specialiștilor americani de la Asociația Medicală Americană (The American Medical Association), pana la 50 % din principalele cauze pentru toate problemele noastre de sănătate.

Se stie că alergenii sunt suma substanțelor străine care, introduse în organism (de ex. prin respirație), produc alergii, adică majorează patologic sensibilitatea organismului, inducând îmbolnavirea acestuia. Ca atare persoanele care suferă de alergii, asmaticii sau cu probleme respiratorii sunt cei mai afectați de aerul condiționat necorespunzător.

Intreținerea aparatelor de aer condiționat presupune:

Curățarea filtrelor este o condiție esențială pentru ca aparatul de aer condiționat să aibă eficiență ridicată (Controlul filtrelor de aer trebuie facut odata la 6 luni, iar în cazul mediilor poluante se va face trimestrial)

Curățarea aparatului de aer condiționat, verificându-se:

existența eventualelor oxidări;

starea de curățenie a vaporizatorului (aceasta realizându-se cu ajutorul compresorului de aer, iar igienizarea acestuia se face cu ajutorul unui spray antibacterian);

in cazul unității externe dacă bateria este infundată cu diverse resturi si impurități;

starea de curățenie a componentelor unității interne și a celei externe;

Diagnosticarea stării de funcționare a unităților internă și externă prin verificarea compresorului, starea traseului frigorific, parametrilor agentului frigorific, starea racordurilor.Fără o intreținere periodică, crește riscul de a avea o defecțiune majoră și chiar o cădere totală a echipamentelor de care depinde confortul dumneavoastră. Când echipamentele funcționează la mai puțin de eficiența maximă, consumul de energie electrică poate fi mai mare decât ar trebui.

Nu ezitati sa ne contactati, va stam la dispozitie pentru efectuarea mentenantei oricarui tip de sistem HVAC.

Contact telefonic Clima Horeca: 0731004156 / 0758546903

Contact email Clima Horeca: climahoreca@gmail.com

Call Now Button